NOTICIAS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (NCV):
Alicante, Castellón y Valencia. www.noticiascomunitat.com (.es)


Síguenos también en Puntocomunica.com...

19 nov 2019 NCV (Noticias Comunitat Valenciana)

Presidència de la Generalitat presenta un vídeo que recorre el territori valencià de la mà de les bandes i 'Paquito el Chocolatero'

El vídeo 'Terra de Música' comença a Cocentaina, on van nàixer el compositor Gustavo Pascual Falcó i el seu cunyat Paquito, i acaba a l'acte massiu de València després de recórrer Orihuela, Sant Joan, Dénia, Xàtiva, Llíria, Cullera i Morella al llarg dels tres minuts del pasdoble més universal

Presidència de la Generalitat presenta un vídeo que recorre el territori valencià de la mà de les bandes i 'Paquito el Chocolatero'

Valencia, 19/11/2019
Presidència de la Generalitat presenta hui dimarts el vídeo 'Terra de Música' en el marc dels actes culturals que ha preparat en torn a la música amb motiu de la festivitat de Santa Cecília. El vídeo mostra el pasdoble valencià més universal, Paquito el Chocolatero, interpretat de manera alternada per més d'una desena de bandes de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de visibilitzar dins i fora de les fronteres valencianes una realitat: que les 554 societats musicals vertebren el territori valencià de nord a sud i d'est a oest en un cas únic a Espanya. De fet, la Comunitat Valenciana aglutina a la meitat de bandes de música que existeixen a tot l'Estat.

El vídeo comença amb un pla de la partitura original de 'Paquito el Chocolatero', conservada a la Casa de la Festa de Cocentaina, poble on va nàixer el compositor, Gustavo Pascual Falcó. Allà, la banda contestana comença amb els primers compassos del pasdoble més universal.

A continuació, la imatge es desplaça a Orihuela, segon municipi de la Comunitat Valenciana que major número de societats musicals concentra: un total de sis. Sant Joan d'Alacant, amb el seu patrimoni històric i unes palmeres representatives de la localitat, és la següent parada d'un recorregut musical que a continuació recala en Dénia. A la vora del port nàutic, amb el castell al fons i la mar al costat, els músics ben formats prossegueixen l'obra musical i l'acompanyen fins a Xàtiva, on els músics de La Vella i La Nova prenen el testimoni i interpreten el 'Paquito' enmig de l'Albereda, cor de la capital de la Costera.

Llíria, declarada fa un mes Ciutat Creativa en la categoria de Música per part de la Unesco, trau els seus músics al carrer, amb bona cosa de gent major i també de xiquets amb la samarreta que celebra la declaració Unesco. Després, és Cullera, una altra ciutat amb pes musical i qualitat contrastada, mostra els seus encants naturals amb la muntanya de fons i uns músics ben uniformats.

El vídeo continua amb una visita a l'extrem nord de la Comunitat Valenciana: Morella. Vista des del cel amb les torres de Sant Miquel, la muralla i el castell, els músics de la capital dels Ports interpreten 'Paquito el Chocolatero' davant la basílica i, desfilant en cercavila, pel porticat carrer de Blasc d'Alagó. El vídeo també reserva un fragment per mostrar les cares de la gent, el públic que mira i gaudeix de la música i balla, s'abraça o somriu al ritme de les bandes.

En el minut final, la sorpresa arriba amb la projecció d'imatges de la concentració de mig miler de músics interpretant 'Paquito el Chocolatero' al cor de València, a la plaça de la Mare de Déu, enfront del Palau de la Generalitat. Dirigits per Inma Mateu i amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, el vídeo arriba al seu clímax d'emoció amb les imatges de centenars de músics tocant, tots a una veu, en l'acte del 'Gran Paquito' celebrat aquest dissabte.

Tanquen el vídeo huit paraules sobreimpressionades que intenten traslladar tot allò que les bandes de música, declarades Bé d'Interés Cultural (BIC) immaterial l'any passat per part de la Generalitat, aporten a la Comunitat Valenciana: Cultura, Festa, Germanor, Alegria, Convivència, Tradició, Identitat i Poble.

La presentació del vídeo 'Terra de Música' tindrà lloc a les 18.30 hores en el pati gòtic del Palau de la Generalitat. Després, a les set, hi haurà un concert de la Coral Allegro ONCE Valencia. L'entrada és lliure i gratuïta, i també permet vore l'exposició sobre 'Les Nostres Compositores'.


Publicado por Noticias Comunitat Valenciana (NCV)